Bright Access glasvezel voor ondernemers
telefoonbol
bel mij
088 - 045 09 45
e-mailbol
mail mij
verkoop@brightaccess.nl

Glasvezel is duur: feit of mythe?

Vera Korblet
1 februari 2019

Wanneer u denkt aan glasvezel, denkt u wellicht al snel: “Dat is duur”. Maar is dat anno 2019 nog steeds waar, of is dat een uitspraak die er de afgelopen jaren flink is ingesleten?

Waar komt de uitspraak vandaan?

Natuurlijk komt de uitspraak dat glasvezel duur zou zijn niet compleet uit de lucht vallen. De aanleg van het netwerk is nou eenmaal niet goedkoop. Zeker als er lange afstanden overbrugd moeten worden, kan glasvezel aardig in de kosten lopen. Daarom zijn er nog veel buitengebieden zonder glasvezel. Ook specifieke wensen van de eindgebruiker kunnen ervoor zorgen dat een aansluiting duurder wordt. Het geldt namelijk nog steeds dat hoe meer er wordt verbruikt, des te meer u betaalt.

Beter, veiliger, sneller, goedkoper?

Pakweg vijftien jaar geleden liep een aansluiting nog in de duizenden euro’s. Gelukkig beschikken we tegenwoordig wel over betere technieken waardoor een aansluiting nu al een stuk goedkoper is. Zo is een zakelijke glasvezelaansluiting in stedelijke gebieden al leverbaar vanaf €49,- per maand en op bedrijventerreinen al vanaf €149,- per maand.

Besparen met glasvezel

Het is met glasvezel ook mogelijk om veel van uw oude verbindingen te vervangen, aangezien u de telefonie, alarm en fax ook via glasvezel kunt laten lopen. Dat heft elkaar op waardoor de maandelijkse kosten hetzelfde blijven of soms zelfs minder worden. Wanneer uw bedrijf gevestigd is in een verzamelpand, valt er zelfs nog meer voordeel te behalen, aangezien alle huurders op één aansluiting kunnen. De huurders krijgen dan allemaal een eigen router, zodat het dataverkeer niet verstoord wordt.

Investering voor de lange termijn

Kortom: de prijs van een glasvezelaansluiting is sterk afhankelijk van verschillende factoren. De afstand tot het centrale punt is hierbij misschien wel de belangrijkste. Dit is ook de reden waarom wij complete bedrijventerreinen ontsluiten; hierdoor kunnen we de kosten namelijk zo laag mogelijk houden. Verder is het goed om te bedenken dat glasvezel veel voordelen met zich meebrengt en een goede oplossing is voor de lange termijn. Het is dus even een investering, maar die betaalt zichzelf uiteindelijk uit.