Bright Access glasvezel voor ondernemers

Zakelijk glasvezel

waarom we doen wat we doen

Al jaren brengt Bright Access glasvezel letterlijk en figuurlijk binnen het bereik van het MKB. Maar waarom zijn we daar eigenlijk ooit mee begonnen? En is het anno nu nog relevant? Om antwoord te krijgen op die vragen, kijken we naar hoe het digitale landschap de laatste decennia is veranderd.

De geboorte van het internet

Eigenlijk is het nog niet eens zo gek lang geleden: de tijd waarin we op een ouderwetse PC met een bakbeest van een monitor via een telefoonlijn met een analoog 56K-modem verbinding maakten met het World Wide Web. De internetpagina’s die er minutenlang over deden voordat ze volledig op je beeldscherm stonden, je moeder die vond dat je maar een half uurtje op internet mocht omdat ze anders niet gebeld kon worden door tante Annie… Het is tegenwoordig bijna ondenkbaar.

Kleintjes worden groot

Tegenwoordig is de situatie compleet anders. Webshops zijn als paddenstoelen uit de grond geschoten en haast alle werkzaamheden lopen via het internet. Iedereen met een verbinding kan immers gemakkelijk gebruikmaken van het internet. Die grote mate van toegankelijkheid en openheid is ook de kracht. Is het dan perfect zoals het is? Volgens ons zeker niet. Want juist door die toegankelijkheid en openheid, is het internet ook gemakkelijk te misbruiken. Iedere datastroom die het open internet op wordt gestuurd, kan worden onderschept. Dit leidt tot problemen met privacy, ransomware (het gijzelen van webdiensten), DDOS attacks (websites platleggen door ze te bestoken met data) en zo zijn er nog meer voorbeelden te noemen. Berichten over deze problemen bij grote bedrijven zijn ondertussen eerder regel dan uitzondering.

Glasvezel is de oplossing

Gelukkig zijn deze problemen makkelijker te voorkomen dan je misschien zult denken. De oplossing zit namelijk in de internetverbinding. Een glasvezelverbinding is een stuk betrouwbaarder dan oudere verbindingen. Hierdoor kan er gewerkt worden met afgescheiden kanalen, zodat de datastromen rechtstreeks worden verzonden. Vanaf het ‘gewone’ internet is niet te zien dat deze datastromen bestaan en daardoor zijn ze dus lastiger om te verstoren. Zelfs gevoelige informatie kan zo dus veilig van A naar B worden gestuurd. Het enige wat je hoeft te doen, is over te stappen op glasvezel.

Internet in de tegenwoordige tijd

Toen we begonnen met Bright Access, zagen we dat er vaak nog te moeilijk werd gedaan over glasvezel. Wij hebben daar verandering in gebracht, zodat glasvezel ook toegankelijk kan zijn voor het MKB. Aangezien de datastromen op het internet toenemen en privacywetgevingen steeds meer worden aangescherpt, blijven wij doen wat we doen: glasvezel binnen het bereik van de ondernemers krijgen. Veilig, Neutraal en Betrouwbaar.

Locatie-Bright-Access

Onze locatie

Capitool 10, 7521 PL
Enschede

Bel-ons---Bright-Access

Bel ons

(088) - 045 0 945

e-mail-ons-Bright-Access

E-mail ons

Openingstijden-Bright-Access

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
8:30 uur - 17:00 uur

Ga naar de inhoud